Stiri La Minut ACTUALITATE Bani de la stat pentru elevii români. Cine va intra în posesia sumei de 500 de lei

Bani de la stat pentru elevii români. Cine va intra în posesia sumei de 500 de lei

Bani de la stat pentru elevii români. Cine va intra în posesia sumei de 500 de lei post thumbnail image

Se dau bani de la stat pentru elevii români. Este vorba despre un ajutor în valoare de 500 de lei pentru o anumită categorie de școlari. Mai multe informații pe acest subiect a oferit Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Bani de la stat pentru elevii români

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a virat, luni, 19 septembrie, ajutorul de 500 de lei pentru 97.888 de copii eligibili din familii defavorizate care deţineau carduri din anul şcolar precedent.

Suma acordată de către stat va putea fi folosită exclusiv pentru achiziționarea de rechizite și îmbrăcăminte pentru școală.

Cardurile pentru noii beneficiari vor fi emise şi încărcate în cursul lunii octombrie.

“Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a virat astăzi sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte şi rechizite pentru 97.888 de beneficiari cu carduri deja existente, preşcolari şi elevi din familii defavorizate. Astfel, începând de mâine, sprijinul de 500 de lei va ajunge pe cardurile realizate special pentru acest program”, au transmis reprezentanții Ministerului, într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor oficiale, prezentate de către Marcel Boloș, în anul şcolar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Care sunt elevii ce vor primi câte 500 de lei de la stat pentru rechizite și haine

Cei 97.888 de preșcolari și elevi eligibili din familii defavorizate care dețineau carduri din anul școlar precedent vor putea utiliza ajutorul de 500 de lei în cursul acestei săptămâni, pentru achiziția de îmbrăcăminte și rechizite.

Iată care sunt elevii care beneficiază de acest ajutor de la stat: În primul rând este vorba despre copiii din învăţământul de stat preşcolar, cu condiţia ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei).

Vor primi cei 500 de lei elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (1.275 lei).

Cardurile pentru beneficiarii deveniţi eligibili începând din acest an şcolar vor fi emise şi distribuite în cursul lunii octombrie, urmând ca ajutoarele să fie virate în prima parte a lunii noiembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post

S-a aflat! A fost facut public biletul de adio lasat de Madalina Manole. Cutremurator ce a cerut pentru copilul ei, inainte de tragedieS-a aflat! A fost facut public biletul de adio lasat de Madalina Manole. Cutremurator ce a cerut pentru copilul ei, inainte de tragedie

Unul dintre cele mai mari mistere din ultimii ani, de pe teritoriul României, și-a găsit răspunsul într-un bilet de adio. Vorbim despre moar.tea Mădălinei Manole, iar detaliile sunt halucinante! Pe