Stiri La Minut ACTUALITATE Albastru de metil – utilizare pentru gospodărie și pentru sănătate

Albastru de metil – utilizare pentru gospodărie și pentru sănătate

Albastru de metil – utilizare pentru gospodărie și pentru sănătate post thumbnail image

Albastru de metilen mai este cunoscut și sub denumirea științifică de clorură de metiltioniniu. Din punct de vedere chimic, aceasta este un colorant organic tiazinic, sub formă de pulbere cristalină, de culoare albastră – verde închis, inodoră și solubilă în apă, alcool și cloroform. De asemenea, albastru de metil este un compus foarte util biologilor, întrucât aceștia îl folosesc drept colorant pentru a putea observa mai bine la microscop formele de viață foarte mici. Spre exemplu, bacteriile sunt incolore, astfel că sunt dificil de observat și analizat chiar și la microscop, însă prin picurarea a maxim 2 picături de albastru de metilen pe lamelele de sticlă, înainte ca acestea să fie puse sub microscop, ajută la colorarea bacteriilor și, implicit, la evidențierea acestora.

Istoria pulberei albastre datează din secolul al XIX-lea, atunci când Heinrich Caro, un chimist de origine germană ce avea pregătire și în domeniul textil, a sintetizat pentru prima dată această substanță în anul 1876. La acea vreme, el realiza diverse experimente cu un colorant intermediar și astfel a ajuns să descopere o nouă substanță, ce a fost folosită inițial pentru colorarea textilelor.

Zece ani mai târziu, în 1886, au fost evidențiate și proprietățile medicale ale clorurii de metiltioniniu atunci când doctorul Paul Ehrlich a observat în timpul unor experimente că această substanță colora în albastru neuronii vii, având același efect și asupra plasmodiumului, parazitul responsabil pentru apariția malariei. Ca urmare, Paul Ehrlich a concluzionat că albastrul de metilen poate fi utilizat pentru a combate această boală. Până la începutul secolului al XX-lea, albastru de metilen a fost utilizat împotriva tuturor tipurilor de malarie.

Sterge plantele de praf

De-a lungul timpului, praful se acumuleaza in cantitati mari pe frunzele plantelor. Aceste particule le astupa porii prin care plantele respira. Din acest motiv, o data sau de doua ori pe an, plantele tale au nevoie de ingrijiri speciale. Umple un bol cu apa si adauga o picatura sau doua de albastru de metil. Cu ajutorul unei carpe fine sau a unei dischete demachiante inmuiate in aceasta apa sterge usor frunzele plantelor.

Medic român: ”Luați, preventiv, câte o capsulă din acest medicament. Era considerat cel mai eficient antiviral, antifungic și antibacterian”

Prevenție și tratament Covid. Medicul Adina Alberts ne sfătuiește cum să ne ferim de noul coronavirus cu ajutorul unui medicament ieftin, dar extrem de eficient. Redăm, mai jos, mesajul integral al dr. Alberts:

Revin din nou asupra acestei substanțe “magice”, ALBASTRUL DE METILEN.

Am amintit de mai multe ori că este un antiviral extrem de eficace și v-am indicat să luați în această perioadă, preventiv, câte o capsulă dintr-unul dintre medicamentele indicate împotriva infecțiilor urinare, pentru că aceste medicamente au doza optimă de AM. Și sunt ușor de procurat. Acelea care conțin albastru de metilen, evident! 1 capsulă la 3 zile!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post