Stiri La Minut INTERNATIONAL A murit actorul care l-a interpretat pe Hagrid în „Harry Potter”

A murit actorul care l-a interpretat pe Hagrid în „Harry Potter”

A murit actorul care l-a interpretat pe Hagrid în „Harry Potter” post thumbnail image

Robbie Coltrane, actorul scoțian care l-a interpretat pe simpaticul personaj Rubeus Hagrid în franciza „Harry Potter”, dar și protagonistul serialului de succes „Cracker”, difuzat inclusiv în România, a murit la vârsta de 72 de ani.

Vestea a fost confirmată în presa internațională de agentul său. „Probabil decenii de acum încolo Robbie ne va rămâne cel mai bine în amintire ca Hagrid, un rol care a adus bucurie copiilor și adulților deopotrivă, provocând valuri de scrisori de la fani în fiecare săptămână timp de peste 20 de ani”, a declarat agentul său citat de BBC.

Coltrane și-a câștigat notorietatea pe plan internațional mai ales pentru personajul Hagrid interpretat în filmele Harry Potter.

De asemeena, el a jucat în serialul polițist Cracker de la ITV.

„Robbie va fi probabil cel mai bine amintit pentru decenii de acum încolo ca Hagrid… un rol care a adus bucurie atât copiilor, cât și adulților, provocând un flux de scrisori de la fani în fiecare săptămână timp de peste 20 de ani”, a declarat agentul actorului, potrivit BBC.

Născut Anthony Robert McMillan în prospera suburbie din Glaswegian Rutherglen, Coltrane a fost educat la Glenalmond College, înainte de a merge la Glasgow School of Art. S-a gândit la abilitatea sa de pictor și a susținut spectacole live, acționând în companii de teatru radicale (inclusiv într-o trupă din închisoarea de stat San Quentin). Acesta a făcut și standup, unde și-a luat pseudonimul Coltrane ca omagiu celebrului muzician de jazz John Coltrane.

Prima sa apariție pe ecrane a fost Waterloo Sunset, Play for Today, regizat de Richard Eyre, în 1979. După aceea, a avut mici apariții în filme și emisiuni TV, printre care Flash Gordon, Are You Being Served?, Krull și Britannia Hospital, aspectul său distinctiv și dimensiunea corporală ajutându-l să iasă în evidență. Abilitățile de comediant ale lui Coltrane au început să îl ajute pe parcursul anilor, el obținând succesul la începutul anilor 1980 în emisiuni TV precum Alfresco și A Kick Up the Eighties.

Robbie Coltrane a câștigat rolul îngrijitorului școlii de la Hogwarts, Rubeus Hagrid, în adaptarea cinematografică a seriei Harry Potter a lui JK Rowling, conform The Guardian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post